Planlægning

10 dage til afgang – og 5 ting vi har fået helt styr på

Jeg bliver altid en smule stresset når tiden nærmer sig en længere rejse, og om 10 dage har vi afgang mod USA. På trods af store mængder research føler jeg mig endnu ikke helt klar. Der er rent faktisk kun 5 ting vi har 100% styr på – og heldigvis nogle af de vigtigste – resten må vi tage hen ad vejen.

newyork_forberedelse

ESTA

Først og fremmest skal der søges visa, for at kunne komme ind i landet. Vi søgte det et par måneder i forvejen, da vi ikke ville risikere, at det ikke gik igennem. Før du ansøger og dit visa er det vigtigt at du har et gyldigt pas samt et kreditkort, da man skal betale et mindre gebyr for ydelsen. Du kan søge om dit visa her: www.esta.cbp.dhs.gov/esta/ Vores ansøgninger var godkendt allerede dagen efter, så det var hurtig ekspedit.

Flybilletter

Herefter var det vigtigt for os at finde flybilletterne. Disse bestilte vi igennem Norwegian, hvormed vi flyver Billund – New York og Fort Lauderdale – København. Alt i alt kostede det os 4500 pr. person for flybilletterne. En pris der med sikkerhed kunne have været både billigere, men også meget dyrere.

Overnatning i New York

Hoteller i New York er utroligt dyre! Det kommer måske ikke som nogen overraskelse, men vi var dog en anelse chokket over at stort set alle hoteller på Manhattan nærmer sig de 3000 kr pr overnatning. Vi søgte alternative overnatningsmuligheder, og skal for første gang forsøge os med airbnb.dk, hvilket er en hjemmeside der lader privatpersoner udleje værelse og tilmed hele lejligheder til turister. På denne måde kunne vi finde en overnatning til kun 700 kr for os begge. Vi ser frem til at prøve denne nye form for overnatning, og vi skriver naturligvis en anmeldelse af oplevelsen.

Leje af bil

Bilen er også blevet lejet til turen fra New York til Miami. Vi har valgt at leje en form for jeep da vi synes den vil passe perfekt til en roadtrip. Desuden er den rummelig, og dermed er der plads til os alle tre og vores bagage. Vi lejer bilen over 15 dage, og dette koster os ca 5000 kr – herudover skal vi betale et gebyr på 3300 kr, da vi ikke afleverer bilen det samme sted som vi afhenter den.

Internationalt kørekort

Sidst men ikke mindst – et internationalt kørekort. For at kunne få lov til at køre rundt, og for overhovedet at kunne leje en bil er det nødvendigt at have et internationalt kørekort. Dette får du, ved at tage en tur ned på din nærmeste kommune.

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Mads & Camilla
  7. maj 2015 at 1:05 am

  Lyder som et spændende tur i skal ud på. Hvor længe er en “længerevarende rejse”, hvis man må spørge? :-)

  • Reply
   Rebecca
   7. maj 2015 at 5:49 pm

   En “længerevarende rejse” er i denne omgang kun 3 uger :-)

 • Reply
  Tanya
  6. maj 2015 at 4:31 pm

  I må have en RIGTIG god tur! Jeg glæder mig til at se billeder på Instagram :)
  Bedste hilsner fra
  Tanya/ New York Rejsetips

  • Reply
   Rebecca
   7. maj 2015 at 5:51 pm

   Tusind tak Tanya
   Super fint at du følger med på sidelinjen – det ku ske vi lige skulle ind og få læst dine tips og tricks til New York inden afrejse :-)

 • Reply
  Patric Larsen
  6. maj 2015 at 11:04 am

  Hej med jer
  Jeg har selv benyttet mig af airbnb ved flere lejligheder og det fungerer rigtig godt, som et alternativ til et hotelværelse. Jeg har selv lige været i New York og har skrevet et længere indlæg om turen. Kig gerne forbi og se om i kan finde lidt inspiration og rejsetips.
  http://billigere-rejse.dk/rejsetips-new-york/

  • Reply
   Rebecca
   7. maj 2015 at 5:53 pm

   Hej Patric
   Spændende indlæg om du har skrevet om New York! Det må vi lige få nærlæst som inspiration til turen :-)

  Skriv en kommentar