10 must see seværdigheder i og omkring Brisbane

Brisbane er den tredjestørste by i Australien, og er klart en af vores favoritbyer. Brisbane ligger i Queensland omringet af masser af sjove og skønne aktiviteter for backpackere og turister. Her er listet 10 seværdigheder og aktiviteter, som vi kan anbefale at prøve i og omkring Brisbane. De står i en tilfældig rækkefølge.

IMG_2328

1. Lone Pine Sanctuary

Lone Pine Sanctuary er både det første og den største center for koalaer. Dette er en zoologisk have, hvor de har et program for at beskytte koalaerne. Ved Lone Pine Sanctuary har de mere end 130 koalaer og et væld af andre dyr. Så dette er det ultimative sted at få lov til at røre ved, eller at holde en koala til et billede.

2. River cruise

Tag på en river cruise langs floden og oplev Brisbane til vands. Prisen er meget overkommelig og du får set store dele af byen på ingen tid. Få vind i håret og stå ude på dækket mens du nyder turen og udsigten.

3. South Bank

Når du er på besøg i Brisbane må du sørge for at komme forbi Southbank, som er en kunstig strand der ligger langs vandet. Der er tale om en stor swimmingpool med sand og masser af omkringliggende hyggelige cafeer og restauranter. Southbank er en oase midt i byen, og summer af liv af både lokale og turister og her er en behagelig og afslappet atmosfære.

4. Botanisk have

Byens stolthed er den botaniske have, som altid holdes pæn og nydelig. Haven er skøn og giver dig lidt frirum fra storbyens stress. Medbring evt. en picnic eller en god bog og nyd et par timer i absolut stilhed.

5. Mt Coottha

Et smukt lookout ud over Brisbane med panoramaudsigt ud over hele byen. Du kan se helt ud til Moreton Bay, og udsigten er smuk både nat og dag. Ved Mt Coottha finder du foruden parkeringspladser og toiletter også en udsigtskikkert, samt en gaveshop og en cafe, hvorfra du kan købe souvenirs og noget at drikke.

6. Bridge Climb

Såvidt jeg har forstået findes der kun 3 broer i hele verden hvor man kan opleve en sådan bridge climb. En af disse er Sydney Harbour Bridge, og en anden er Story Bridge i Brisbane. Det er altså en yderst sjælden mulighed. Fra Story Bridge får du en fantastisk udsigt ud over byen.

7. XXXX Brewery Ale House

Et af de mest kendte Australske ølmærker har deres bryggeri i Brisbane. Her vil du få mulighed for at komme med ind og se produktionen og du kan komme med på en guided tour eller give dig i kast med ølsmagning. Et must for øl-entusiasten.

8. Moreton Island

Queenslands kyst er fyldt med små øer, med masser af oplevelser. Blandt andet er der Moreton Island nær Brisbane. Der findes en del forskellige udflugter hertil med blandt andet 4WD, snorkeling og gode strande. Der er mange turister der benytter sig af denne ø, og derfor er priserne røget lidt i vejret.

9 Hval spotting

Afhængigt af sæsonen er det muligt at spotte hvaler langs Brisbanes kyst ved Moreton Bay, og derfor tilbydes der et væld af forskellige cruises der tilbyder hval spotting. Der er særligt tale om pukkelhvaler – og på turen er der endda chance for også at møde legesyge delfiner der følger båden.

10. Museer

Som i så mange andre storbyer tilbydes der i Brisbane et udpluk af forskellige museer. F.eks. kan vi anbefale et smut forbi Queensland Museum der giver dig en indsigt i Queenslands historie. Rammerne omkring museet er en smuk nutid og meget moderne bygning der giver en kontrast til udstillingerne.

HVAD ER DIN FAVORIT ATTRAKTION I BRISBANE?

Skriv en kommentar